Artomations Logo

Software Engineer Tal aan het ontwikkelen van een simulatie voor onze klant Intellistore www.intellistore.nl

Sinds augustus 2022 werkt Artomations ook met Emulate3D. Emulate3D is een 3D simulatie programma waarmee eenvoudig een machine kan worden gesimuleerd. De mogelijkheden zijn zeer divers. Van het bepalen van de juiste capaciteit van een machine tot het ontdekken van een maximale snelheid voordat een lading van een machine omvalt.

Besturing testen

Middels Emulate 3D testen wij de operationele logica van uw besturingssysteem. Door de PLC besturing te koppelen aan het 3D model zijn wij in staat de PLC besturing offline te testen en zodoende een robuust besturingsysteem te ontwikkelen voordat de machine is gebouwd.

Een dynamische digital twin bouwen? Besturingsemulatie bespaart tijd en geld door het besturingssysteem te testen voordat het ter plaatse gaat. Verkort het kritieke pad van het project met virtuele inbedrijfstelling en verminder de totale testtijd. Door een 3D-model te gebruiken om realistische feedback te geven in plaats van het echte geautomatiseerde systeem, wordt de training van operators veiliger, goedkoper en verstoort het de bestaande productie niet. Emulate3D Controls Testing vereenvoudigt het testen van uw besturingslogica.

CAD integratie

Met Emulate3D is het mogelijk om zelfs uw CAD modellen te koppelen aan een virtuele wereld. Wij maken besturingstestmodellen van uw machines rechtstreeks in uw CAD-systeem. Hierdoor is het mogelijk om sneller wijzigingen aan te brengen in uw machine en deze te testen zonder dat de machine eerst geproduceerd moet worden. Middels Emulate3D kunnen wij de I/O koppelen aan uw CAD model en zo komen tot de meest realistische manier om uw machine te simuleren. Combineer mechanische CAD-informatie met echte besturingssysteemlogica om een waardevol testbed te creëren in de vorm van een Dynamic Digital Twin.

Capaciteit Simulatie

Door middel van de simulatie kan nauwkeurig de capaciteit van uw machine worden bepaalt en worden knelpunten vroegtijdig gevonden. Daarnaast kunnen wij voor u verschillende lay-outs dimensioneren en verschillende operationele modi testen om de verschillen tussen de verschillende opties goed inzichtelijk te krijgen. Vooraf gaan wij met de u in gesprek en stellen wij samen de verschillende test scenario’s op die doorlopen zullen worden. De resultaten worden opgeslagen en getoond in een dashboard zodat deze achteraf geanalyseerd kunnen worden zodat de beste configuratie gekozen kan worden. Door uw machine te simuleren worden risico’s drastisch omlaag gebracht.

Nieuwsgierig geraakt?

Maak een afspraak en wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een demonstratie. U kunt middels het contactformulier of middels de contactgegevens op de pagina Contact, contact met ons opnemen.